9. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kutsekoolid sooviks näha IT-ettevõtjaid teadmisi jagamas

Tartu Kutsehariduskeskuse direktor Andrus Kompus ütles, et kutsekoolid oleks võimelised rohkem IT-erialade inimesi koolitama, kuid ootaks seejuures IT-ettevõtjaid kooli oma teadmisi jagama.

Kompus nimetas ühe IT-spetsialistide koolitamise probleemina kutseõptetajate puudust. “Arvutierialadele välislektorite palkamine käib koolile tihti üle jõu, kuna küsitav töötasu osutub sageli liiga kõrgeks,” ütles Kompus. “Koolid ootaks ka ettevõttejuhtide poolset huvi motiveerida oma töötajaid jagama oma teadmisi edasi, et kindlustada edaspidi endale uusi konkurentsivõimelisi töötajaid."

Kompuse hinnangul oleksid kutseõppeasutused võimelised IT- valdkonnas  koolitustellimust küll suurendama, aga vajavad selleks ka täiendavaid rahalisi vahendeid. “Valdkonna õpe on kallis, eriala koefitsient aga vaid 1,0 (st number, millega korrutatakse pearaha – toim). See ei võimalda järsku hüpet.”

Kutseõpetajate puuduse ja raha vähesuse kõrval nimetas Kompus probleemina ka põhikooli lõpetanud õpilaste nõrka taset reaalainetes.

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755