13. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elopi miljoniboonus sulab koos kursilangusega

Nokia juhi Steven Elopi võimalus saada 10 miljoni euro suurune boonus on saanud kõva löögi, vahendas Kauppalehti Dagens Industri võrguväljaannet.

Ajalehe kohaselt on osa Elopi boonustest seotud aktsia väärtusega. Kui boonuseleping 2011. aasta jaanuaris sõlmiti, oli selle väärtus veidi üle 10 miljoni euro. Boonuse saamiseks peab Elop täitma mitu tingimust.

Et Elop saaks vähemalt osa boonusest, peaks Nokia aktsia väärtus aasta lõpus olema 9 eurot. Kogu boonuse kättesaamiseks peaks aktsia hind olema 17 eurot. Kolmapäeval tehtud kasumihoiatuse järel on aga aktsia hind liikunud veidi üle 3 euro.

Lisaks sõltub Elopi boonus Dagens Industri kohaselt sellest, kuidas läheb Nokial võrreldes konkurentidega. Miinimumboonuse saab Elop siis, kui Nokia edestab pooli oma konkurente. Maksimumboonus eeldab, et Nokia aktsia on oma valdkonna kolme parima aktsia seas.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755