19 aprill 2012

Tele2 aktsia -5%

Rootsi suuruselt teine mobiilsideoperaatori Tele2 esimese kvartali tulemus valmistas analüütikutele pettumuse. Ühtlasi andis ettevõte kogu aasta kasumihoiatuse. Aktsia reageeris tulemustele viieprotsendise kukkumisega.

Aktsia maksis börsi avanedes 124,40 Rootsi krooni.

Puhaskasum kahanes aastaga 28 protsenti, 869 mln Rootsi kroonile. Analüütikud ootasid 1,09 miljardi kroonist puhaskasumit. Käive kasvas üheksa protsenti, 10,5 miljardi kroonini, mis vastas analüütikute ootustele.

Rootsis kärpisid kasumit marketingikulud, kuna konkurents tihenes, vahendab Bloomberg.

Ettevõte andis ka kogu aasta kasumihoiatuse. EBITDA marginaaliootust kärbiti kolme protsendipunkti võrra vahemikku 30-32 protsenti. Rootsi kogu aasta mobiilsidetulu kasvuootust tõsteti kolme kuni viie protsendini.

"Rootsis on tunda üleminekut kõnedelt andmeside suunas," ütles Tele2 juhatuse esimees Mats Granryd. "Peame viima ellu strateegiat kaitstes oma hinna ja väärtuspositsiooni. See toob kaasa kulusid, millega me peame tulevatel kvartalitel tegelema," märkis ta.

Tele2 suurimal turul Venemaal kasvas klientide arv 20,9 miljoni kundeni.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Indrek Kald
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 105
Mari Sarapuu
Mari SarapuuIT konverentside programmijuhtTel: 5372 1821