20. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Anti Kuiv: peaks ikka suutma aru anda, mida EASi rahaga tegid

EASist toetust küsivad ettevõtted peaks olema valmis hiljem avalikkusele aru andma, mida nad selle rahaga tegid, ütles tehnikakaupade hulgimüüja ALSO Eesti nõukogu liige Anti Kuiv.

"See on jube keeruline ja pikk teema," vastas ta Äripäeva küsimusele, kas ja miks peaks EAS toetama välisinvestoreid. "Kogu toetussüsteem on loterii, risk, kas saad sealt tuleb midagi või ei tule. Kui küsida, kas peaks välisinvestoreid toetama, siis välisinvestoreid peab kindlasti toetama, et nad Eestisse tuleks. Siin valitseb riikide vahel konkurents."

EASist enim raha saanud Ericssoni salatsemisest ajendatuna lisas Kuiv: "Kui ettevõte küsib aga raha EASist, peaks ta suutma viisaka küsimise peale avalikustada, kuhu raha kasutas, kas või üldsõnaliselt. On halb, kui raha läheb lihtsalt n-ö musta auku."

Kuiv märkis, et kui ettevõtted kasutavad üksnes enda raha, võivad nad soovi korral sellega teha, mida tahavad, ega pea ajakirjanikele rääkima, mida rahaga tegid.

Anti Kuiv juhtis aastatel 2002–03 EASi koosseisu kuuluvat Eesti tehnoloogiaagentuuri.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052