20. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsofti tippjuht: Skype on tähtis kogu firma jaoks

Täna öösel oma majandusaasta kolmanda kvartali tulemustejärgse konverentskõne käigus märkis Microsofti finantsjuht Peter S. Klein ära ka Skype'i, öeldes, et firmast on abi kogu Microsofti jaoks.

"Skype'ist hakkab kasu saama kogu firma jaoks, sest nagu me rääkisime, on see seotud kogu ettevõtte üksustega," vastas finantsjuht analüütiku küsimusele, kas Skype'ist on suur kasu meelelahutusele ja seadmete üksusele. Viimase alla kuuluvad lisaks Skype'ile ka Xboxi mängukonsoolide tootmine ja Windows Phone.

Microsofti meelelahutuse ja seadmete üksusel läks viimases kvartalis aga nõrgalt.

Müügikäive langes aastataguse ajaga võrreldes 16% ning ulatus 1,62 miljardi dollarini. Viimase kvartali tegevuskahjumiks jäi 229 miljonit dollarit võrrelduna 210 miljonise kasumiga aasta varem.

Microsoft ei too oma aruandes eraldi küll välja Windows Phone'i ja Skype'i tulemusi, kuid kinnitas, et Xboxi mängukonsoolide nõrka müüki aitasid pehmendada Skype'i tulud ning Nokia poolt Windows Phone'ile makstud tarkvaralitsentsitasud.

Samuti tõi tarkvaragigant aruandes välja, et nad on rahul internetitelefoni integratsiooniga Microsofti külge ja üksuse kiire kasvuga.

31. märtsil lõppenud majandusaasta kolmandas kvartalis tehti Skype'i vahendusel üle saja miljardi minuti ulatuses kõnesid, mida on 40% enam kui aasta eest.

Aruandest nähtub ka, et Microsoft maksis eelmise aasta oktoobris Skype'i ülevõtmise eest pärast detailset analüüsi 8,6 miljardit dollarit ehk sada miljonit rohkem kui esialgselt kokkulepitud. Enamus ostuhinnast (7,1 miljardit dollarit) kajastub Microsofti bilansis firmaväärtuse all.

Skype'i töötajaskonnast baseerub enamus Eestis. Eesti parimate palgamaksjate TOPis sai ettevõte 2010. aasta majandusaruannete baasil 3314eurose keskmise palgaga teise koha.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052