3. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

France Telecom ületas ootusi tänu roamingule

Prantsusmaa suurim telekommunikatsioonifirma France Telecom ületas analüütikute käibeootusi tänu rivaalilt teenitud oodatust paremale roamingu tasudele.

Telekomi EBITDA kasum kahanes aasta varasemaga võrreldes 8,1% jagu, 3,43 miljardi euroni. Käibe kahanes sama ajaga 2,7%, 10,9 miljardi euroni, ületades Bloombergi küsitletud analüütikute 10,8 miljardilist ootust.

"See on tõestus, et France Telecom oli paremini ettevalmistunud kui Bouygues Telecom või SFR," ütles Bloombergile Espirito Santo Investment Banki analüütik Will Draper, viidates Buoyguesi SA ja Vivendi SA üksustele.

Jaanuaris tõusis Prantsusmaa neljandas mobiilsideoperaatoriks Free brändi all tegutsev Iliad, kes promos soodsaid hindu ja meelitas üle kliente SFRist ja France Telecomist, kes mobiilsideturul on tegev Orange brändiga.

Esimeses kvartalis kaotas France Telecom 615 000 mobiilside klienti koduturul, kust firma teenib poole käibest.

Firma juhatuse esimehe Gervais Pellissier' sõnul teeniti suur osa klientide kaotamisest tagasi Freega sõlmitud roaming-lepingutelt.

Juhi sõnul toob see järgneva kolme aasta jooksul firmale sisse 1 miljardit eurot. Varasem prognoos oli teenida sama summa kuue aasta peale.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755