14. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elva TÜ juht: kaarditasu mahaarvamine muudaks aruandluse keerukaks

Tagurpidi arvestust ei ole täna mõistlik teha, sest arveldus ja aruandlus muutuks väga keerukaks, kommenteeris Elva Tarbijate Ühistu juhatuse esimees Hando Ivask ettepanekut arvestada sulas maksval kliendil kaarditasu hinnast maha.

„Kui kaupmehed tõesti sooviksid kliendile näidata, kui kõrged need tasud on ja kuidas mugavus maksab, saaks seda teha lihtsa sammuga – pakkudes sularahas maksjale kaupa kaardimaksetasude võrra soodsamalt,“ kirjutas reedeses lehes Äripäeva rubriigitoimetuse juht Rivo Sarapik.

Hando Ivaski teada on mõned väiksemad ärid Eestis seda kunagi isegi praktiseerinud. „See teema jääb siiski aastate tagusesse aega, kui kaardimakse hinnad ehk kaupmehetasud olid väga kõrged,“ rääkis Ivask. „Alla kolmeprotsendilist kaupmehetasu väikeettevõtjale ei olnudki ja see oli tema jaoks päris suur raha. Täna on kaupmehetasud liikunud natuke allapoole ja seega on situatsioon teine.“

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755