30. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Analüütikud ei usu RIMi suunamuutusse

Research In Motioni otsus palgata pankurid uut strateegiat välja töötama ja võimalikke koostööpartnereid otsima tõi kaasa vaid firma aktsia hinnasihtide alandamise, sest analüütikud ei usu BlackBerry nutitelefonide tootja võimesse ostjat ligi meelitada.

RIM teatas teisipäeval, et palkas pankurid firmadest J.P.Morgan Securities ja RBC Capital Markets, millega koostöös vaadatakse üle firma strateegiad.

"Meie hinnangul on võimalik ostja endiselt suur küsimärk ja selle leidmine üsna vähetõenäoline," rääkisid Robert W. Bairdi analüütikud Reutersile.

"Microsoft on küll kuulujuttudest läbi käinud, kuid arvestades nende keskendumist Windows 7 ja 8 operatsioonisüsteemile, tundub see järjest vähetõenäolisem," laususid analüütikud.

Ostjat Kanada nutifonide tootjale ei näe ka BMO Capital Markets, mis alandas RIMi aktsia hinnasihti 11 dollari pealt 9 dollarile.

"Me oleme jätkuvalt ettevaatlikud enda prognoosides RIMile ja vähendame neid. Meie hinnangul on firma integreeritud strateegia konkurendi Apple'i omast liiga palju maas," kirjutas kliendikirjas Wedbush Securities.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755