31. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA turud langesid

USA turud langesid pettumustvalmistavate elamuturu tulemuste valguses, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

Dow Jones 12420    -161    -1,28%Nasdaq 2837    -34    -1,17%S&P 500 1313    -19    -1,43%

Olemasolevate majade müük USAs tegi aprillis selle aasta suurima languse. Indeks, mis mõõdab, kui palju on müüdud olemasolevaid maju langes eelneval kuul 5,5%, mis järgnes 3,4% tõusule märtsis.

„Me pole kaugeltki lähedal Euroopa võlakriisi lõpule. USAs usuvad ökonomistid, et kui elamuturg stabiliseerub, siis saab tarbimine kasvada,“ ütles Hayes Miller, Baring Asset Management Inc.’st. Ta lisas: „Küsimus on: mis laseb elamuturul stabiliseeruda?“

S&P 500 indeksis tegid suurimaid kukkumisi finantsettevõtete ja tööstusaktsiad. Bank of America Corp. aktsia hind kukkus 3,2% 7,2 dollari peale. Caterpillar Inc.’i aktsia hind langes 2,5% 90,18 dollari peale. Ehitusettevõte Homebuilder Lennar Corp. aktsia hind langes 6,7% 26,82 dollari peale.

BlackBerryde tootja RIMi (Research In Motion Ltd) aktsia hind kukkus 7,8% 10,35 dollari peale, mis on madalaim tase alates 2003. aastast. RIM teatas eile, et on otsustanud palgata pankurid uut strateegiat välja töötama ja võimalikke koostööpartnereid otsima.

Facebooki aktsia hind langes 2,3% 28,19 dollari peale, olles eile kukkunud esimest korda alla 30 dollari piiri.

Kukkus ka EBay aktsia hind, nimelt 4,58% 39,59 dollari peale, kui avaldati arvatavad teise kvartali tulemused, mis jäid ootustele alla.

Apple’i aktsia hind tõusis 1,2% 579,17 dollari peale. Apple’i tegevjuht Tim Cook ütles, et televisioon on ettevõtte jaoks tugevalt fookuses olev ala. 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755