4. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Algab TEO LT aktsiate ülevõtmispakkumine

Homsest kuni 29. juunini kestab Skandinaavia telekomikontserni TeliaSonera ülevõtmispakkumine Vilniuse börsifirma TEO LT aktsiatele.

TeliaSonera maksab aktsia eest 0,637 eurot ehk sama hinda, millega ta on juba alates 8. maist aktsiaid börsisüsteemis kokku ostnud.

TeliaSonera on teinud läbi ajaloo TEO LT aktsiatele mitmeid ülevõtmispakkumisi.

Praeguse pakkumise ajendiks oli Leedu telekomifirma üks suurimaid aktsionäre East Capital, mis müüs 8. mail TeliaSonerale maha 7,87% telekomifirmast ning tõstis seeläbi oma osaluse ettevõttes 76,17%ni.

TeliaSonera vabatahtlikus ülevõtmispakkumises on kirjas, et  pakkumine tehakse 128,63 miljonile aktsiale, millest võib järeldada, et Skandinaavia telekomifirma käes on hetkel 83,44% Leedu börsifirmast.

Juhul kui TeliaSoneral õnnestub pakkumise järgselt enda kontrolli alla saada üle 95% aktsiatest, kaalutakse ülejäänud aktsiate kohustuslikku ülevõtmist, pärast mida lahkuks ettevõte tõenäoliselt ka börsilt.

TEO LT on olnud eestlastele üks populaarsemaid välisaktsiaid. TeliaSonera viis Eesti Telekomi Tallinna börsilt minema 2010. aasta alguses.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474