11. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

55% mobiilseadmeist kasutab kaitsmata wifi-võrke

Suurem osa mobiilseadmeisse hoiustatud andmeist võivad sattuda küberkurjategijagte kätte, järeldavad enam kui 9000 USA, Euroopa ja Venemaa kasutajat hõlmanud uuringu teinud Kaspesky Labi eksperdid.

Uuring näitas, et ligi 70% tahvelarvutite omanikest ja 53% mobiiltelefonide kasutajatest kasutavad parooliga kaitsmata traadita interneti ühenduspunkte. Koos mobiilvõrkudega on see üks populaarsemaid veebi pääsemise meetoditest, mida kasutab andmete edastamiseks 58% vastanutest.

Tundub, et paljud ei teagi wifi-võrgu kasutamisega kaasnevaist ohtudest, eriti selle ühenduse kaudu edastatavate andmete lihtsast kopeerimisest kurjategijate poolt. See võib puudutada ka selliseid tundlikke andmeid nagu pangaparoolid. Samas on olulise finantsinfo lekkimise oht tõsiseks mureallikaks 60% kasutajate jaoks. Probleemi süvendab asjaolu, et mobiilseadmed on reeglina vähem kaitstud ebasoovitud sissetungi vastu kui statsionaarsed või sülearvutid, teatas Kaspersky Lab.

Ühtlasi näitas uuring, et kaitselahendused on paigaldatud vähem kui pooltesse tahvelarvutitest ja umbes neljandikku mobiil- ja nutitelefonidest (28%). Statsionaarsetesse ja sülearvutitesse paigaldab viirusekaitset 82% kasutajaist.

Andmeturbefirmat üllatas ka see, et kuigi tahvelarvutid on mõeldud eelkõige mobiilseks kasutamiseks, kasutatakse tegelikkuses neid internetti pääsemiseks kodus või kontoris (49% ja 39% vastajaist). Kontorivõrgud omavad reeglina parimat kaitseastet ning kasutavad edastatavate andmete kaitseks krüpteeritud protokolle, kuid see ei tähenda veel, et teisi mobiilseadmete kaitsevahendeid võiks ignoreerida.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755