2. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TeliaSonera omab 88% TEO LT-st

Vabatahtliku ülevõtmispakkumise lõpulejõudmisega ning peale aktsiate ostu vabaturul on TeliaSonera omandanud 93,2 miljonit TEO LT aktsiat ning suurendanud oma osalust ettevõttes 68,29 protsendilt mai alguses praeguse 88,15 %-ni (sealhulgas East Capital’ilt omandatud aktsiad).

Tehingu koguväärtuseks kujunes 59,3 miljonit eurot.

Pärast lepingut East Capital’iga 7,87% TEO LT omandamiseks käesoleva aasta 7. mail, käivitas TeliaSonera 5. juunil 2012  vabatahtliku ülevõtmispakkumise, mis lõppes 29. juunil 2012.

Ülevõtmispakkumise hind oli EUR 0,637 (LTL 2.20) aktsia kohta. Pakkumisele esitati 12,7 miljonit aktsiat;  80,4 miljonit sama hinnaga aktsiat omandati vabaturutehingutega ajavahemikul 8. maist 29. juunini.

“Meie püüdlusi kroonis edu ning see on märkimisväärseks saavutuseks strateegia elluviimisel, suurendamaks osalust kõigis olulise tähtsusega äriettevõtetes. Meil õnnestus suurendada oma osalust TEO LT-s ligi 20 protsenti. Valdav enamus institutsionaalseid investoreid on otsustanud nõustuda meie pakkumisega. On selge, et TEO roll börsil edaspidi muutub, kuid me kavatseme hoida ettevõtte noteerituna seni, kuni on olemas mõistlik free float," märkis TeliaSonera täidesaatev asepresident ning finantsdirektor Per-Arne Blomquist.

Arveldamine kõigi ülevõtmispakkumisele saabunud müügiorderite eest toimub neljapäeval, 4. juulil 2012.

TeliaSonera AB avalikustab käesolevaga esitatud informatsiooni vastavalt Rootsi väärtpaberiturgude seadusele ja/või Rootsi finantsinstrumentidega kauplemise seadusele.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755