2. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA kohus keelas Samsungi nutitelefoni müügi

USA ringkonnakohus otsustas keelata Samsung Nexus nutitelefoni müügi Ameerika Ühendriikides, kuna väidetavalt rikutakse nelja Apple’i patenti, vahendas Bloomberg.

Ringkonnakohtu otsus paneb Samsungi telefonimüügi maailma ühel suurimal turul kaalule, kuna Apple on müügikeeldu taotlenud veel 25 Samsungi telefonile, sealhulgas uusimale mudelile Galaxy S III.

„Kui see viib Galaxy S III müügi keelustamiseni, oleks see Samsungile suur probleem,” ütles NH Investment & Securities Co analüütik Lee Sun Tae.

Mullu oli Ameerika telefonimüük Samsungi suurim välismaa tuluallikas.

Väljaspool kohtusaali on Apple’il ja Samsungil tihedad suhted, kuna viimane on Apple’i üks suurimaid tarnijaid, tootes erinevaid komponente, sealhulgas ekraane ja pooljuhte.

Umbes 7,6% Samsungi tuludest tuleb Apple’ilt.

Samsungi aktsia langes täna Korea börsil 2,25%. 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755