6. juuli 2012
Jaga lugu:

Informatica hoiatus uputab tarkvaratootjate aktsiaid

Äriandmete ühendustarkvara tootja Informatica aktsia on täna langenud 30%, kuna ettevõte langetas enda teise kvartali kasumi ja käibe ootust, viidates makromajandusliku keskkonna muutusele, eriti Euroopas.

Informatica hoiatus on teiste tarkvaratootjate aktsiad langusse viinud. Teradata Corp. mis toodab samuti äriandmete tarkvara, on 11% all. Citrix Systemsi aktsia on 8% all, VMware on 6,7% all, Red Hat Inc. on 6,4% all. Oracle’i ja Microsofti aktsiad on mõlemad langenud 2%. Hewlett-Packard on 3% miinuses.

Informatica ütles, et ootab teise kvartali käibeks 188-190 miljonit dollarit ning kasumit aktsia kohta 27-28 senti. Varem teatas ettevõte, et ootab käibeks 210-220 miljonit dollarit ning kasumiks 35-37 senti aktsia kohta.

„Olen pettunud, et me jääme alla oma ootusi selle aasta teises kvartalis,” ütles Informatica tegevjuht Sohaib Abbasi. „On selge, et me ei kohanenud nii kiiresti nagu oleksime pidanud kohanema muutuvas makromajanduslikus keskkonnas, eriti Euroopas.”

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt