6. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Informatica hoiatus uputab tarkvaratootjate aktsiaid

Äriandmete ühendustarkvara tootja Informatica aktsia on täna langenud 30%, kuna ettevõte langetas enda teise kvartali kasumi ja käibe ootust, viidates makromajandusliku keskkonna muutusele, eriti Euroopas.

Informatica hoiatus on teiste tarkvaratootjate aktsiad langusse viinud. Teradata Corp. mis toodab samuti äriandmete tarkvara, on 11% all. Citrix Systemsi aktsia on 8% all, VMware on 6,7% all, Red Hat Inc. on 6,4% all. Oracle’i ja Microsofti aktsiad on mõlemad langenud 2%. Hewlett-Packard on 3% miinuses.

Informatica ütles, et ootab teise kvartali käibeks 188-190 miljonit dollarit ning kasumit aktsia kohta 27-28 senti. Varem teatas ettevõte, et ootab käibeks 210-220 miljonit dollarit ning kasumiks 35-37 senti aktsia kohta.

„Olen pettunud, et me jääme alla oma ootusi selle aasta teises kvartalis,” ütles Informatica tegevjuht Sohaib Abbasi. „On selge, et me ei kohanenud nii kiiresti nagu oleksime pidanud kohanema muutuvas makromajanduslikus keskkonnas, eriti Euroopas.”

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052