12. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

WMG: internetiturundusel on arenguruumi  

Internetireklaami mudelit CPA pakub Eestis ka turundusagentuur Winter Media Group OÜ. Grupi juhatuse liige Tanel Talve on LeadGid’st küll kuulnud, aga tema sõnul ei ole see veel populaarsust saavutanud ning internetiturunduse mudelite kohta on vaja veel palju selgitustööd teha.

„Selgitustöid tuleb LeadGidil veel palju teha,“ märkis Talve.

Kas Eestis on internetireklaami mudelile CPA turgu, vastas Talve, et Eestis ei saa rääkida peenematest mudelitest, sest mõnele turundusjuhile peab jätkuvalt seletama sedagi, et internetile kui turunduskanalile tasuks ka tähelepanu pöörata. „Siin läheb aega, et turundusjuhtidele mudeleid täpsemalt selgeks teha. Ma ei usu, et toimub kiire murrang ja hakatakse ühte mudelit kasutama,“ selgitas Talve.

Eestis on internetiturundus mahajäänud, sest ülikoolides ei ole see õppekavas. Selles vallas tegutsejad on ise ennast üles töötanud, lisas Talve. Tema sõnul näitas viimane kriis seda, et ettevõtted hakkasid rohkem mõtlema oma reklaamikanalite peale. „Mida aeg edasi, seda rohkem tahetakse ka veebis saada müügipõhist hinnastamist,“ lausus Talve.

Müügipõhist hinnastamine on Talve sõnul keeruline teema ja paljud agentuurid ei ole sellega kaasa läinud. „Meil tuleb jätkuvalt rääkida sellest, mis vahe on tava- ja internetimeedial,“ sõnas Talve.

Mis on mis:

CPA tähistab väljendit Cost Per Action, mis tähendab "maksa tulemuste eest". Internetireklaami mudelit CPA peetakse täna üheks kõige tõhusamaks. Reklaamija ei maksa klikkide või kuvamiste eest, vaid iga tarbija konkreetse huvi eest toodete või teenuste vastu.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052