17. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Megaupload esindaja ootab kohut

Tänavu jaanuaris Hollandis Megauploadi kohtuasjaga seoses vahistatud eestlane Andrus Nõmm, keda süüdistatakse massiivses autoriõiguste rikkumises ning rahapesus, on vahi alt vabastatud ja ootab kohut, vahendab Delfi.

Välisministeeriumi esindaja sõnul on ministeerium Eesti kodanikuga ühenduses ning hetkel on Nõmm vahi alt vabastatud ja ootab kohut. Prokuratuuri esindaja sõnul Hollandi ametivõimud juhtumiga seoses nendega endiselt ühendust võtnud ei ole.

Andrus Nõmm on väidetavalt Megaupload.com  tarkvaradivisjoni arendusjuht.

Eelmine nädal sai USA-s peetav kohtuasi tagasilöögi, kui ühe peasüüdistatava Kim Dotcom`i Uus-Meremaalt väljaandmise istung lükati alles tuleva aasta märtsikuusse.

Algselt oli Dotcom`i väljaandmise arutamine planeeritud selle aasta 6. augustile, ent mitmete juriidiliste komplikatsioonide tõttu tuli istungit edasi lükata, kirjutab ajakiri Wired.

Ajakirja väitel võib Dotcom`i ja tema kaaslasi süüdimõistmisel oodata ligi 20-aastane vanglakaristus ning miljonitesse dollaritesse ulatuv trahv.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052