19. juuli 2012
Jaga lugu:

Pangaviirus võib ohustada ka Eestit

Rootsi pankasid tabanud viirus ei ole veel ühtegi Eesti klienti rünnanud, kuid seda ei saa tulevikus välistada.

SEB Balti e-panganduse osakonna juhataja Ragnar Toomla ütles, et Eestis ei ole sellised ründed seni edukad olnud, sest siinsed kliendid on arvutiturvalisuse osas teadlikud. SEB soovitab siiski endiselt olla tähelepanelik ning anda pangale kohe teada, kui internetipanka sisenemine on kuidagi tavapärasest erinev.

Nakatunud arvutis antakse kliendile internetipanka sisenemisel teade, mis palub oodata, kuni kontrollitakse turvalisust. Tegelikult sisestatud koode panka ei saadeta, vaid edastatakse need kurjategijate keskserverile. Pärast mõningast ootamist palutakse koodid uuesti sisestada. Samal ajal, kui klient ootab sisenemist, on kurjategijad temalt saadud koodiga sisenenud päris internetipanka ja pärast teise koodi saamist sooritatakse kliendi kontolt ülekanne.

Toomla lisas, et rünnakud on Eestis ebaõnnestunud ka seetõttu, et koodikaardi kasutajate limiidid on väikesed, mis piirab võimalikku kahju.

Soovitused:

Hoia oma internetipanga koodid saladusesKasuta turvalisi isiku tuvastamise vahendeid: ID-kaarti või Mobiil-IDdKaitse oma arvutit viiruste ning nuhkvara eest, kasuta legaalset tarkvara ja viirusetõrjeprogrammiKontrolli, et sisestad internetipanga koodid panga turvalises serverisLõpeta sessioon klikkides viitele "Väljun"Ärikliendid saavad ettevõtte kontod seadistada nii, et neile on võimalik ligi pääseda ainult kindlatelt IP aadressidelt - näiteks ainult ettevõtte kontoris

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt