20. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa suurim mobiilioperaator oodatust kehvem

Vodafone Group teatas oodatust kehvemast esimese kvartali käibest, sest tarbijad ja firmad tõmbasid Hispaanias ja Itaalias kulusid koomale.

Ilma ülevõtmiste ja valuutakõikumisteta kasvas Vodafone'i teenuste tulu 0,6%, kuigi analüütikud ootasid 0,8% kasvu, vahendab Bloomberg. Firma kogukäive langes 7,7% 10,77 miljardi naelani, jäädes 10,91miljardilisele prognoosile alla.

Firma tegevjuht Vittorio Colao on nõustunud liitma telefonivõrke teiste operaatoritega vähendamaks kulutusi seadmetele ajal, kui firmad otsivad võimalusi säilitada marginaale langeva majandusega Euroopas.

"Ette vaadates on raske olla ülimalt optimistlik eesseisvate muutuste tõttu," ütles Vodafone'i finantsjuht Andy Halford. "Selgelt on tarbijad ja ettevõtted ärevad mitmes riigis. Meie loogika käsib valmistuda veel paariks kvartaliks, mis tulevad suhteliselt rasked," lisas Halford.

Vodafone'i aktsia on täna avanenud 1,8% miinuses, makstes 179,8 penni. Sel aastal on firma aktsia tõusnud 0,5%.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755