20. juuli 2012

Euroopa suurim mobiilioperaator oodatust kehvem

Vodafone Group teatas oodatust kehvemast esimese kvartali käibest, sest tarbijad ja firmad tõmbasid Hispaanias ja Itaalias kulusid koomale.

Ilma ülevõtmiste ja valuutakõikumisteta kasvas Vodafone'i teenuste tulu 0,6%, kuigi analüütikud ootasid 0,8% kasvu, vahendab Bloomberg. Firma kogukäive langes 7,7% 10,77 miljardi naelani, jäädes 10,91miljardilisele prognoosile alla.

Firma tegevjuht Vittorio Colao on nõustunud liitma telefonivõrke teiste operaatoritega vähendamaks kulutusi seadmetele ajal, kui firmad otsivad võimalusi säilitada marginaale langeva majandusega Euroopas.

"Ette vaadates on raske olla ülimalt optimistlik eesseisvate muutuste tõttu," ütles Vodafone'i finantsjuht Andy Halford. "Selgelt on tarbijad ja ettevõtted ärevad mitmes riigis. Meie loogika käsib valmistuda veel paariks kvartaliks, mis tulevad suhteliselt rasked," lisas Halford.

Vodafone'i aktsia on täna avanenud 1,8% miinuses, makstes 179,8 penni. Sel aastal on firma aktsia tõusnud 0,5%.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112