13. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Erko Tamuri: kasvu takistab vähene ambitsioon

Majandustarkvara vallas on ruumi kasvada, aga turuosalised pole investeerinud uutesse töökohtadesse ja turundusse, leiab ASi BCS Itera juht Erko Tamuri.

Ühe suurima majandustarkvarafirma juhi Erko Tamuri arvates on siinsete ettevõtete ambitsioonid liiga väikesed. "Meie positsioonis on äärmiselt keeruline vastata, miks turg on üldiselt langenud, sest meie silmis see pigem kasvab ja väga kiirelt," ütles ta.

Üheks suurimaks turu languse põhjuseks 2011. aastal tõi Tamuri välja tööjõu puuduse. "Majandustarkvara firmad ei olnud piisavalt investeerinud uute töökohtade loomisse, sestap ei oldud valmis kiirelt suuri projekte ette võtma," arvas ta. Ta lisas, et mitmet ettevõtted tõmbasid oma ärisid koomale.

"Kindlasti on turutulemusi osaliselt mõjutanud ka suuremate majandustarkvara tootjate suhteline passiivsus turunduses perioodil 2008–11, mistõttu turu teadlikkus majandustarkvara investeeringute osas on mõnevõrra vähenenud," ütles Tamuri.

Kui 2010. aasta oli majandustarkvara turul üliedukas, siis mullu vähenes sellel alal tegutsevate ettevõtete kogukäive kahe protsendi võrra. Siiski suutsid mõned firmad käivet kiirelt kasvatada.

Kes olid suurimad kasvajad ning kelle käive kukkus, loe tänasest Äripäevast.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755