23. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mainekas ajakiri valis nädala idufirmaks Eesti ettevõtte

Tuntud tehnoloogiaajakiri Wired valis selle nädala idufirmaks Skype'i esimese töötaja Taavet Hinrikuse loodud soodsaid rahaülekandeid pakkuva Transferwise'i.

Hinrikus ütles ajakirjale, et loeb firma peamisteks konkurentideks kommertspanku HSBC, Lloyds ja RBS, sest 98% rahaülekannetest tehakse nende vahendusel. "Nemad on need suured gorillad," kommenteeris ta.

See idufirma on rahvusvahelisse ajakirjandusse jõudnud äsja veelgi. Näiteks tõi Transferwise'i augusti alguses sarnast teenust pakkuvatest ettevõtetest kirjutades välja Financial Times. "Transferwise on üks paljudest finantsteenuseid pakkuvatest idufirmadest, mis on viimastel aastatel esile kerkinud ja otsib võimalusi, et interneti abil digitaalset revolutsiooni algatada, nii nagu näiteks Amazon jaemüügisektoris ning Skype telefonsides," kirjutas Financial Times.

Kevadel investeeris IA Venture Transferwise'i 1,3 miljonit dollarit.

Transferwise annab tööd 14 inimesele. Mullu loodud firma taga on lisaks Hinrikusele ka Kristo Käärmann.

Transferwise kasutab partnervõrgu (P2P) ärimudelit, mis võimaldab kasutajatel teha rahaülekandeid hetkehinnaga, küsides teenuse eest koondtasu üks nael ülekande eest.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052