24. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Forbes: kui teil on hea idee ja kirg, saate riskikapitalistilt raha

Kui teil on idee ja te suhtute sellesse kirega, saate raha ka riskikapitalistidelt, ütles Forbes Media juhatuse aseesimees Miguel Forbes.

Eile Tallinnas Tehnopolis toimunud üritusel sai ta kokku Eesti iduettevõtjate ja riskikapitalistidega. Forbesi sõnul on praegu maailmas rohkem raha, kui häid ideid. Ta on veendunud, et Skype'i edu on nii mõnegi USA ja Lääne-Euroopa riskikapitalisti mõtlema pannud, kuidas oma raha siiakanti paigutada.

25 aasta eest, kui ajakiri Forbes esimest korda hakkas koostama maailma rikaste edetabelit, koosnes see suures osas inimestest, kes olid oma vara pärinud, nüüd aga täidavad selle valdavalt need, kes on oma rikkuse ise teeninud, selgitas ta.

Forbesi sõnum on väga lihtne: ajakiri julgustab inimesi äri tegema, noori oma ideedega lagedale tulema ja valitsusi äri soodustavat keskkonda looma.

Üritusel esitlesid oma pakutavat ka kolm tuntud Eesti iduettevõtjat. Mattias Lepp rääkis kõrgtehnoloogilisi toataimepotte valmistava Click&Grow tegevusest, Yrjo Ojasaar tutvustas kirjastamissaidi publification.com hingeelu ja GateMe asutaja Janar Merilo kirjeldas oma rakendust, mis aitab ööklubidel ja ürituste korraldajatel külaliste nimekirja hallata.

Kui teil on idee ja te suhtute sellesse kirega, saate raha ka riskikapitalistidelt, oli Miguel Forbesi hinnang. Ta lisas, et ta ei ole kunagi varem olnud sedavõrd entusiastlik ettevõtluse ja iseäranis iduettevõtluse suhtes.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755