26. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ZeroTurnaround hakkab õpetama Tartu tudengeid

Tarkvaraettevõte ZeroTurnaround ja Tartu Ülikool sõlmisid koostööleppe, mis sätestab ülikooli ja ettevõtte koostöö IT-hariduse kvaliteedi parandamisel nii teaduse kui ka õppetöö valdkonnas.

Uue inglisekeelse õppeaine Java Fundamentals enamiku loenguid ja praktikume annavad ZeroTurnaroundi tarkvarainsenerid, lisaks kaasatakse välismaiseid tipptegijaid IT-vallas.

Uue õppeaine üks loojatest, ZeroTurnaroundi tehnoloogiadirektor Toomas Römer rääkis, et tegu on vabaainega, kuna üliõpilaste tase on erinev: mõni on töö käigus juba Java platvormi programmeerimise põhioskused selgeks saanud ning sooviks nii-öelda "lennukiga reisimise" asemel õppida "lennuki ehitamist". "Java Fundamentals on praktiline aine, kus käsi on sügaval mootoris ja parajalt õline, aga lennuk saab valmis," märkis ta.

Arvutiteaduse instituudi juhi Jaak Vilo sõnul on koostöö eriti tervitatav, kuna tegu on TÜ vilistlaste asutatud ettevõttega. "ZeroTurnaround on parimaid näiteid, kuidas teadustöös loodud tehnoloogia baasil on käivitatud edukas kõrgtehnoloogiline ettevõte. Ülikooli ja ettevõtte ühine huvi on koolitada Eestis tudengeid, kes suudaksid aidata kaasa analoogsete ettevõtete kasvule ning realiseerida oma uued ideed toimivateks lahendusteks."

Arvutiteaduste instituudi ja ZeroTurnaround OÜ koostöö eesmärk on pakkuda bakalaureuse- ja magistriõppe üliõpilastele teooriat ja praktikat ühendavaid teemasid, muutes nii õppekava suurema tarkvaraarenduse kogemusega üliõpilaste jaoks praktilisemaks ning huvitavamaks. Lisaks uue õppeaine loomisele pakub ettevõte ka huvitavaid lõputööde teemasid ja kaasjuhendamist ning hakkab välja andma stipendiumeid tudengite toetamiseks.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755