30. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia alustab avatud turu elektrimüüki septembris

Eesti Energia alustab avatud turu elektrilepingute sõlmimist 26. septembrist, mil avalikustatakse uued elektripaketid.

Ettevõtte müügi ja teeninduse direktor Sten Argos usub, et pool kõigist elektrilepingutest sõlmitakse internetis. „Juba täna on iga teine Eesti Energia klient ka meie e-teeninduse kasutaja. Seda arvestades oleme teinud suurimad panused just e-teenindusele,“ rääkis Argos. 

Lisaks on Eesti Energia tõstnud oma e-teeninduse koormustaluvust: kui varem sai e-teenindust üheaegselt kasutada ligi 1000 klienti, siis septembrist on ettevõte valmis üheaegselt teenindama ligi 1800 klienti. „Kuvame e-teeninduses klientidele jooksvaid sõnumeid koormuse kohta. Kui juhtubki, et e-teenindusse soovib korraga siseneda mitu tuhat klienti, annab süsteem klientidele hoiatuse,“ rääkis Argos. 

Klientidel, kes soovivad 1. jaanuarist elektrit osta elektrimüüjalt, tuleb leping sõlmida hiljemalt 10. detsembril 2012. Kliendid, kes sõlmivad lepingu 11. detsembril või pärast seda, tarbivad jaanuaris elektri üldteenust ning saavad valitud müüjalt elektrit osta 1. veebruarist.

Eesti Energia prognoosib, et tänavu ning 2013. aasta jooksul sõlmib elektrilepingu umbes kolmandik 650 000 elektrikliendist, kel võimalik müüjat valida. Suuremat aktiivsust oodatakse suure elektritarbega klientide hulgas, kes kasutavad elektrit ka näiteks kütmisel.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755