4. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google teeb Arktikas Street View pilte jalgratta pealt

Kanada Arktikas pildistab Google tänavaid mitte autoga, nagu mujal, vaid jalgratta pealt.

Fotoagentuurid Reuters ja AFP levitavad pilte, kus Kanada peaminister Stephen Harper koos abikaasaga kohtub Cambridge Bay asulat külastades Google'i jaoks fotosid tegeva inimesega.

Talvejopes Mike Pegg väntab kolmerattalise jalgrattaga mööda Cambridge Bayd ning rattale seatud kaamera pildistab ümbruskonda. Kohtumisel valitsusjuhiga selgitab Pegg, kuidas kaamera töötab.

Kuna Cambridge Bay asulas ega ümbruskonnas sõiduautosid pole – on vaid veokid, ATVd ja mootorsaanid – palkas Google pildistamiseks kohalikud elanikud ja varustas nad jalgratastega.

Piltide veebis avaldamise järel saab Cambridge Bayst üks põhjapoolsemaid asulaid, mis on Google Street Views nähtav. Kõige põhjapoolsem on hetkel Deadhorse'i lennujaam Prudhoe Bays Alaskal.

Vähem kui 1500 elanikuga Cambridge Bay kannab inuiti keeles nime Iqaluktuttiaq, mis tähendab tõlkes head kalastuskohta. Asula on Loodeväila oluline tugipunkt Kanada territooriumil. Loodeväil on meretee Atlandi ookeanist Vaiksesse ookeani piki Põhja-Jäämeres Põhja-Ameerika ranniku lähedal asuvaid väinu. Laevasõiduks pole Loodeväil Kanada põhjaranniku väga keeruliste jääolude tõttu eriti sobilik.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755