Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 25. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kongo: 8 aastat ja kahekordne IT-töötajate arv

Ituudised.ee küsitles IT-valdkonna juhte, kas eraldi uudisveebi on Eesti IT-valdkonnale vaja.

Net Group OÜ tegevjuht Priit Kongo: ”See on hea mõte, et sellise olulise valdkonna uudised lähevad eraldi teemaveebi. Eriti arvestades seda, et meie riigi eesmärk aastaks 2020 on kasvada 50 000 IT-valdkonna töötajaga riigiks. Tänase seisuga on Eestis 18 000 IT-valdkonna töötajat. Just sellist kontsentreeritud infokohta oligi vaja”.

Täna annab tööstussektor suurima panuse Eesti sisemajanduse kogutoodangusse (SKT). Tänavu aasta teises kvartalis oli tööstuse osakaal jooksevhindades SKT-sse 618 miljonit eurot, info ja side panus oli sellest ligi kolmandik ehk 198 miljonit eurot. IKT sektori otsustajad toonitavad aga ikka, et neil, kui nooremal vennal on kasvuruumi tööstussektorist kordades rohkem.  

 

 

 

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755