Autor: Marek Mühlberg • 8. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valminud on e-õpilaspileti rakendus

Tiigrihüppe Sihtasutus on loonud elektrooniliste võimalustega õpilaspileti, mille kasutamist piloteeritakse 2012. aastal Tallinna Reaalkoolis ja Tallinna Ühisgümnaasiumis.

E-õpilaspileti rakendusvõimalused hõlmavad uste läbipääsusüsteeme, toitlustuse arvestust sööklates, laenutuste arvestust raamatukogudes ja sõiduõiguse tõendamist ühistranspordis.

Koolil on võimalus e-õpilaspiletid kasutusele võtta lisaks ka näiteks printerite ja paljundusmasinate kasutamise reguleerimiseks, koolikappide haldamisel, joogiautomaatides jne. E-õpilaspileti kasutusalasid on võimalus tulevikus laiendada veelgi. Võimalus on näiteks sama kaardisüsteemi juurde liitaka spordikeskuste ja muuseumide külastamise piletisüsteemid vms.

Õpilaspilet toimib Tallinnas ja Harjumaal ka ühistranspordi kaardina, millele on võimalus internetis sõiduõigust peale laadida.

E-õpilaspiletit ühistranspordi kaardi asemel kasutavad lisaks ülaltoodud kahele koolile Jüri Gümnaasium, Tabasalu Gümnaasium, Keila Kool, Gustav Adolfi Gümnaasium, Saue Gümnaasium. Loomulikult võimaldab kaart tõendada õpilase staatust kõikjal mujal ilma elektroonseid funktsioone kasutamata.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052