Autor: Romet Kreek • 9. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TeliaSonera teeb Venemaa suurima IPO alates 2007. aastast

Venemaa suuruselt teine mobiilsideoperaator MegaFon läheb edasi Venemaa suurima avaliku aktsiapakkumise plaaniga pärast 2007. aasta VTB Banki IPOt, vahendab Bloomberg.

TeliaSonera müüb osa oma osalusest ja MegaFon emiteerib ka ise aktsiaid, millega hakatakse veel sellel kvartalil kauplema Londonis ja Moskvas. Teemaga kursis olevate inimeste sõnul võidakse aktsiaid pakkuda umbes 2,3 miljardi euro (kolme miljardi dollari) eest.

MegaFoni IPO on osa aprillis saavutatud aktsionäride kokkuleppest, mille kohaselt miljardäri Mihhail Fridmani Altimo väljus ettevõtte omanike ringist, miljardär Alisher Usmanov suurendas oma osalust kontrolliosaluseni, lahendades aastaid kestnud vaidlused TeliaSoneraga.

MegaFon ei teatanud, kui palju aktsiaid müüakse või mis on nende hind. TeliaSonera võib müüa kuni 10,6 protsenti aktsiatest, säilitades vähemalt 25protsendise osaluse MegaFonis.

Sberbank Investment Resrearchi andmetel oleks kolme miljardi dollariline MegaFoni IPO Venemaa kõigi aegade suuruselt kolmas. 2006. aastal kaasas Rosneft 10,4 miljardit dollarit. Järgmisel aastal müüs VTB bank kaheksa miljardi dollari eest aktsiaid. Suurim alumiiniumitootja United Co. Rusal kaasas 2010. aastal Hongkongi börsil IPOga 2,2 miljardit dollarit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755