Autor: Marek Mühlberg • 11. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gartner: EMEA personaalarvutite turg nelja aasta suurimas languses

Uuringufirma Gartner andmetel vähenes personaalarvutite tarne kolmandas kvartalis 8%. Parimaid tulemusi kolmandas kvartalis näitas Lenovo, teise positsiooni hõivas HP.

Rahvushvaheliselt oli personaalarvutite tarne kolmandas kvartalis 87,5 miljonit ühikut, mida on 8,3% võrra vähem kui 2011. aasta kolmandas kvartalis. 2012. aasta kolmandas kvartalis tarnis Lenovo 13 767 976 ühikut ja saavutas sellega 15,7% turuosa. HP tarne samal perioodil oli 13 550 761 ühikut (turuosa 15,5%). Järgnesid DELL (10,5%), Acer (9,9%) ja Asus (7,3%) .

Gartneri peaanalüütiku Mikako Kitagawa sõnul keskendusid edasimüüjad septembri lõpus laovarude realiseerimisele, et valmistuda Windows 8 tulekuks. Edasimüüjad olid ostutellimuste vormistamisel konservatiivsed, reageerides kooliperioodi alguse kehvadele müügitulemustele.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474