Autor: Rainer Saad • 12. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USAs langes videomängude müük 24%

Videomängude riistvara, tarkvara ja lisaseadmete müük langes USAs võrreldes eelmise aasta septembriga 24 protsenti.

Uuringufirma NPD Group ütles, et müük langes aastaga 1,11 miljardilt dollarilt 848 miljoni dollarini. Septembriga on müük langenud kümnendat kuud järjest. Cowen & Co. Analüütik Doug Creutz ootas 28 protsendilist langust.

Videomängude müük ilma arvutimängudeta langes 18 protsenti 497,4 miljoni dollarini. Koos arvutimängudega, langes müük 14 protsenti 547,3 miljonini. See oli samuti parem, kui 23 protsendiline langus, mida Creutz prognoosis.

Mängukonsoolide müük langes 39 protsenti 210,9 miljoni dollarini ja lisaseadmete müük kukkus 11 protsenti 139,9 miljoni dollarini.

Septembri menukamad videomängud olid „Madden NFL 13”, „Borderlands 2” ja „FIFA Soccer 13”.  

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755