Autor: Fredy-Edwin Esse • 17. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IBM valmistas paraja pettumuse

Maailma suurim arvutiteenuste pakkuja International Business Machines kukkus järelturu kauplemises üle 3%, kuna teatas ootustele selgelt alla jäänud kolmanda kvartali tulemustest.

USA tehnoloogiahiiu käive kukkus aastatagusega võrreldes 5,4% võrra, 24,7 miljardi dollarini. See jäi selgelt alla Bloombergi küsitletud analüütikute 25,4 miljardi dollarilisele prognoosile.

IBMi kolmanda kvartali kasum ilma erakorraliste kuludeta tõusis aga 5%, 4,2 miljardi dollarini ehk 3,62 dollarini aktsia kohta. Analüütikud prognoosisid keskmiselt 3,61 dollarit aktsia kohta.

Firma tõi nigelate tulemuste põhjuseks majanduse aeglustumise, seda eriti Põhja-Ameerikas, mille tulemusel lükkasid kliendid tarkvaratehinguid edasi ning ei sõlminud piisavalt uusi teenuste lepinguid.

"Tegelik makromajanduslik keskkond on ilmselt nõrgem, kui me arvasime," ütles Edward Jones & Co analüütik Josh Olson Bloombergile. "Ajal, kui suurkonkurent Hewlett-Packard on restruktureerimisel, võiks eeldada hoopis tõusu. Käive valmistas pettumuse.

Konverentskõnes analüütikutele ütles IBMi finantsdirektor Mark Loughridge, et eriliselt nõrk oli kvartali viimane kuu Põhja-Ameerikas.

Investorid tulemust ei tervitanud ning järelturu kauplemises kukkus ettevõtte aktsia New Yorgi börsil 3,41% jagu, 203,80 dollarini. Sel aastal on firma aktsia tõusnud 14,75%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755