Autor: Marek Mühlberg • 19. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Marinexplore kogus investoritelt 1,4 miljonit dollarit stardiraha

Rainer Sternfeldi juhitud Marinexplore, mis haldab suurte andmete (big data) platvormi eesmärgiga koguda infot maailma ookeanitelt, pälvis Intertrust Technologies Corp'ilt ja mitmetelt erainvestorilt kokku 1,4 miljonit dollarit stardiraha.

Marinexplore Technologies OÜ on Rainer Sternfeldi tänavu märtsis loodud ettevõte, mille eesmärgiks on koostöös partneritega vähendada mereandmete töötlusega seotud kulusid ja koguda platvormi ümber spetsialistidest kasutajaskond. Kasutajaskonna enamuse moodustavad okeanograafid, teadlased, merebioloogid ja teised valdkonnaga seotud või sellest huvituvad osapooled, kelle kõigi jaoks on ligipääs andmetele tasuta.

Ettevõte teatas 17. oktoobril stardiraha kogumise vooru edukast sulgemisest. Marinexplore kogus Intertrust Technologies Corp'ilt ja mitmetelt erainvestorilt kokku 1,4 miljonit dollarit stardiraha. Selle vooru osalejate hulgas olid mitmed investorid Silicon Valleyst, Singapurist, Norrast ja Eestist, nende hulgas Lars Erik Baustad, Marek Kiisa ja Ivar Siimar.

Riskikapitali ettevõtte WNB partner Ivar Siimari sõnul otsustas WNB investeerida Marinexploresse, sest tegemist on väga ambitsioonika plaaniga ja ettevotjatega, kelle elluviimise voimekusse nad usuvad.

Siimari sõnul on nad Rainer Sternfeldiga tundnud teineteist juba monda aega, mistõttu oli üsna loomulik, et arutelu käigus jouti investeerimise ettepanekuni. "On hea meel, et saame olla kaasinvestorid tunnustatud riskikapitali ettevõtetega nagu näiteks Intertrust. Oleme ettevotte käekäiku panustamas vastavalt vajadusele. Suur osa arendusmeeskonnast asub ja töötab Tallinnas. Suhtleme üsna korrapäraselt. Investeeringu pikkus meie plaanides on 5-7 aastat. Selle ajaga peaks me kindlasti suutma toestada oma kohta ookeaniandmete konsolideerijana," lisas Siimar.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052