Autor: Rainer Saad • 24. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facebooki aktsial suur tõus

Facebooki aktsia on täna peale kolmanda kvartali tulemusi üle 20 protsendi plussis. Neli maaklerfirmat tõstsid Facebooki aktsia hinnasihti ning Citigroup, Bank of America ja Stifel andsid aktsiale ostusoovituse.

Facebooki aktsia tõusis eile järelturul peale tulemuste avalikustamist 12% ning kaupleb täna esimeste tundidega üle 4 dollari üleval 24 dollaril. Eelkauplemisega puudutas Facebooki aktsia ka 25 dollari ära.

Kuid skeptikud kahtlevad, kas kolmanda kvartali tulemused on piisavad, et hoida ära järjekordset suuremat müügisurvet, kuna järgmisel kuul lõppeb keeluperiood miljardile Facebooki aktsiale.

Eelmise keeluperioodi lõppedes müüsid insaiderid aktsiat nii, et olid nõus ükskõik, mis hinnaga sellest loobuma ning aktsia langes ühe päevaga 7 protsenti.

„Ma arvan, et nad proovivad kindlasti teha natuke kodutööd enne keeluperioodi lõppemist,” ütles ICAPi juhtivdirektor Kenny Polcari. „Vaadates seda, mida aktsiahind on peale IPOt teinud, tahavad praegu aktsiat ostvad investorid saada väärilist tasu ning tunda, et nad ei kahetse oma ostu.”

 

Ituudised.ee toetajad:
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Turunduslahenduste osakondTel: 6670 105