Autor: Marek Mühlberg • 25. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RIK otsib parimat lahendust e-kinnistusraamatu otsingumootorile

Registrite ja Infosüsteemide Keskus (RIK) kuulutas täna välja ideekonkursi, leidmaks e-kinnistusraamatule uus kasutajasõbralik otsinguvorm ja parim lahendus otsingu vastuste kuvamiseks.

Praegu e-kinnistusraamatus kasutusel olev otsingusüsteem on tavainimese jaoks liiga keeruline ning tekitab segadust, kuna üheselt ei ole arusaadav, milliseid otsingutingimusi ja kui palju tuleb korraga sisestada, et leida soovitud kinnistu.

 Konkursil osalemiseks on vaja RIK-le esitada kujundatud ekraanivaated e-kinnistusraamatu tulevasest otsinguvormist, aga ka päringu vastuse väljanägemisest. Lisaks otsinguväljadele, peab kujundus sisaldama ka kontrollkoodi välja ja nuppude paigutust. Kujunduse juurde oodatakse osalejalt ka kirjeldust visuaalse lahenduse ja selle toimimise kohta. Ideekonkursi auhinnafond on 2500 eurot, millest esimese koha väärilise idee autorile makstakse välja 2000 eurot ja teise koha töö eest 500 eurot. Konkursist võivad osa võtta kõik, kes tunnevad soovi muuta paremaks riigi ühte põhiregistritest. Ideekavandeid võib esitada nii üksinda kui ühiselt.Ideekavandeid oodatakse tänasest kuni 16. novembrini 2012. 

Loe pikemalt: http://www.rik.ee/et/news/rik-otsib-parimat-lahendust-e-kinnistusraamatu-otsingumootorile

 

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755