Rivo Sarapik • 26. oktoober 2012
Jaga lugu:

Facebooki kasutajad kui laborihiired

Facebook pakub kiiret võimalust uute turundusideede testimiseks. Samas tuleb ka sotsiaalmeedias turundust puudutavatest reeglitest kinni pidada.

Lauri Siibold nimetab end turundusekperdiks, kes omab Facebookis lehekülge Dream On OÜ, mida ta ise "karvasekõhu naljaks" nimetab.  "Eks ta selline testpolügon on, selline, et vaadata neid erinevaid lahendusi kuidas kõmumeedia peale hakkab," ütleb ta. Siibold selgitab, et 95% inimestest sotsiaalmeedias ei adu üldse, kas ja kuidas nendega manipuleeritakse. "95% on sildikandjad, kes käivad mööda internetti ringi saamata aru, mis neil seljas on ja ülejäänud 5% on need, kes naeravad nende üle," jagab Siibold inimesed sotsiaalmeediamaastikul kahte gruppi. Facebook on tema sõnul kõige kiireim keskkond nn geriljaturunduse (madalad turunduskulud ja tavatud lahendused - toim) katsetamiseks.

Siibold nendib, et ühest küljest on Facebook hea keskkond katsetamiseks, ent tuntumatel kaubamärkidel peab eetiline piir olema selgem, samuti peab kampaania olema konservatiivsem.

Internetiturunduse eetikareeglitel ja seadustel ei ole erinevusi interneti välise turundusega. "Kehtivad samad põhimõtted, mis mujalgi reklaamis ja promotsioonis. Andmekaitseseadus, reklaamiseadus, Võlaõigusseadus kehtivad igal pool. Samuti toimib tarbijakaitse, neil on lausa oma kaebuse esitamise koht Facebookis. Ja siis on muidugi isiklik sisetunne," selgitab Internetiturunduse agentuuri DreamGrow asutaja Priit Kallas seda, millest turundaja juhinduma peab.

Millega ettevõtted enim Facebookis turundades eksivad, loe pikemalt tänasest Äripäevast.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt