Autor: Marek Mühlberg • 14. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ERR lõpetas koostöö Helmesega

Eesti Rahvusringhääling ja AS Helmes alustasid 2011. aastal koostööd ERR-i ühtse veebikeskkonna loomiseks. Tööde mittetähtaegse valmimise tõttu otsustas ERR lepingu lõpetada.

Arenduste käigus plaaniti värskendada kõiki ERR-i kodulehti ning täiendavalt pidid valmima uudiste ja saadete järelvaatamiskeskkonnad. Projekti rahastas 71% ulatuses Riigi Infosüsteemi Amet. Algselt jaotati planeeritavad tööd nelja etappi, millest kolm esimest läbis Helmes tähtaegselt. Esimese kolme etapi eest on Helmesele tasutud 231 783,21 eurot, millele lisandub käibemaks, neljanda etapi tööd on hetkel realiseerimata.

 "ERR-i kodulehekülgede külastatavus, saadete järelvaatamine ja -kuulamine ning pod-castide allalaadimine järjest suureneb ning vanade kodulehtede tehniline võimekus ei suuda enam auditooriumi soove rahuldada, mistõttu vajame kiiresti ühtse veebikeskkonna valmimist ning ei saa enam praeguse arendaja järel oodata. Praegu peame Helmesega läbirääkimisi kompensatsioonimehhanismide üle," märkis Allikmaa.

Helmese juhi Jaan Pillesaare sõnul hinnati Helmeses tööde mahtu ekslikult, tegelik projekt oli oluliselt suurem. "Oleme valmis oma vahendite arvel projekti lõpetama või kompenseerima puudujäänud tööd. Kuna ERR soovib oma jõududega tulevikuarendusi teha, on mõistlikum tehtud tööd tänasel kujul üle anda ja selle üle peame hetkel läbirääkimisi," ütles Pillesaar.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052