Marek Mühlberg • 14. november 2012
Jaga lugu:

ERR lõpetas koostöö Helmesega

Eesti Rahvusringhääling ja AS Helmes alustasid 2011. aastal koostööd ERR-i ühtse veebikeskkonna loomiseks. Tööde mittetähtaegse valmimise tõttu otsustas ERR lepingu lõpetada.

Arenduste käigus plaaniti värskendada kõiki ERR-i kodulehti ning täiendavalt pidid valmima uudiste ja saadete järelvaatamiskeskkonnad. Projekti rahastas 71% ulatuses Riigi Infosüsteemi Amet. Algselt jaotati planeeritavad tööd nelja etappi, millest kolm esimest läbis Helmes tähtaegselt. Esimese kolme etapi eest on Helmesele tasutud 231 783,21 eurot, millele lisandub käibemaks, neljanda etapi tööd on hetkel realiseerimata.

 "ERR-i kodulehekülgede külastatavus, saadete järelvaatamine ja -kuulamine ning pod-castide allalaadimine järjest suureneb ning vanade kodulehtede tehniline võimekus ei suuda enam auditooriumi soove rahuldada, mistõttu vajame kiiresti ühtse veebikeskkonna valmimist ning ei saa enam praeguse arendaja järel oodata. Praegu peame Helmesega läbirääkimisi kompensatsioonimehhanismide üle," märkis Allikmaa.

Helmese juhi Jaan Pillesaare sõnul hinnati Helmeses tööde mahtu ekslikult, tegelik projekt oli oluliselt suurem. "Oleme valmis oma vahendite arvel projekti lõpetama või kompenseerima puudujäänud tööd. Kuna ERR soovib oma jõududega tulevikuarendusi teha, on mõistlikum tehtud tööd tänasel kujul üle anda ja selle üle peame hetkel läbirääkimisi," ütles Pillesaar.

 

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt