Autor: Alyona Stadnik • 22. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nortal sirutub börsi poole

Nortal ASi juhatuse esimees Priit Alamäe ütles, et ettevõttel pole hetkel plaanis finantsinvestorite ringi laiendada, LHV lisandumine on samm börsivalmis ettevõtteks kasvamisel.

"LHV lisandumine omanikeringi on kooskõlas Nortali ambitsiooniga kasvada börsivalmis ettevõtteks, kuigi otsest põhjuslikku seost siin ei ole," kommenteeris Alamäe.  

Ta lisas, et LHV pensionifondide lisandumine aktsionärideringi on selge tõestus, et nad on ettevõttena jõudnud piisavalt stabiilsele tasemele ning vastavad pensionifondidele seatud rangetele nõuetele.

"LHV-le müüsid aktsiaid ettevõtte aktsionärid, kelle seas olid ettevõtte endised ja praegused töötajad ning finantsinvestorid," lausus Alamäe.

Lepingu konfidentsiaalsusklauslid ei luba avaldada, kes ja kui palju müüs. "Nortalis on aktsionäride vahel kokkulepe, et passiivseid osanikke (va finantsinvestorid) ettevõttel pole. Tegemist on meie algusaegadesse ulatuva põhimõttega - igaüks, kes lahkub, peab ka osaluse realiseerima. Seda printsiipi on järgitud minevikus ja järgitakse ka tulevikus," selgitas ta.

LHV Pensionifondid XL, L ja M omandasid 8,5% osaluse Baltikumi suurimas IT-ettevõttes Nortal (endise nimega Webmedia).

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052