Autor: Ave Lepik • 22. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riskikapitaliliit sai uue juhi

Eesti Era- ja Riskikapitali Assotsiatsioon EstVCA valis uueks juhatuse esimeheks Margus Uudami investeerimisfirmast Ambient Sound Investments.

Juhatuse teisteks liikmeteks valiti Kristjan Kalda BaltCapist, Heidi Kakko SmartCapist, Mart Altvee Redgate Capitalist, Ivar Siimar WNBst, Marek Kiisa Astrec Investist ja Sille Pettai Swedbank Investeerimisfondidest.

Uudami sõnul on Eesti riskikapitali valdkond oma investeerimismahtude poolest Euroopa viimaste hulgas, mistõttu EstVCA põhirõhk läheb lähiaastatel turu aktiivsuse olulisele kasvatamisele. "Soovime Eestist hallatavate fondide kogumahud neljakordistada ning jõuda miljardi euroni. See ambitsioonikas eesmärk eeldab tugevat koostööd investorite, fondihaldurite, ettevõtjate ja riigi vahel," ütles Uudam.

EstVCA on 2009. aastal asutatud Eesti riskikapitaliste, erakapitalifonde, erainvestoreid ja valdkonna tugiteenuse pakkujaid ühendav katusorganisatsioon. EstVCA liikmete valitsemisel all on varasid 240 miljonit eurot ja neile kuulub 104 portfelliettevõtet Eestis ja mujal.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755