Autor: Romet Kreek • 23. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jaapani rivaalide hädad upitasid Samsungi aktsiat

Samsung Electronicsi aktsia hind tõusis aegade kõrgemale tasemele päev pärast seda, kui Fitch kärpis Sony ja Panasonicu krediidireitingus rämpsu tasemele, vahendab Bloomberg.

Samsungi aktsia hind tõusis täna 1,4 protsenti, 1 437 000 wonile. Tänavu on aktsia hind tõusnud 36 protsenti. Ettevõte on tõusnud turuväärtuselt maailmas 15. kohale. Kompanii turuväärtus on 195 miljardit dollarit ehk 151 miljardit eurot.

„Samsung saab tulu Jaapani rivaalide hädadest,“ ütles Taurus Investment & Securitise analüütik Kim Hyung Sik. „Lisaks mobiiltelefonide müügile on Samusng suurendanud oma turuosa ka tahvelarvutiturul.“

Samsungi krediidireiting on Fitchil A+ ja selle väljavaade on stabiilne.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052