Marek Mühlberg • 27. november 2012
Jaga lugu:

Tele2 avas täna 4G võrgu

Tele2 käivitas täna, 27. novembril kell 12 oma 4G võrgu Eestis, mis katab esialgu Tallinna ja selle lähiümbruse.

Tele2 Eesti müügidirektori Jaanus Seppa sõnul avas ettevõtte oma 4G võrgu Eestis teisena, sest siiani oli kasutajaseadmetest saadaval vaid netipulk ning ka võrguseadmete enda hind on aastaga kolm korda langenud, millega säästeti miljoneid eurosid klientide raha.

4G hakkab esialgu olema Tallinnas ja selle lähiümbruses Viimsis, Tabasalus, Sauel, Sakus, Kehras, Arukülas, Lagedil, Kostiveres, Maardus, Laagris, Kiilis ja Keilas. “Järgmisel aastal tihendame veelgi võrku Tallinnas ja lähiümbruses ning avame 4G võrgud Tartus,  Jõhvis, Kohtla-Järvel ja Narvas. Viie aasta jooksul ehitame üle Eesti hoogsalt saatejaamasid juurde,” ütles Seppa ja lisas, et paralleelselt vahetab ettevõte kogu oma GSM raadiovõrgu ja keskseadmed Baltimaade moodsaimate vastu.

Olemasolev 4G tehnoloogia võimaldab teoreetiliselt kuni 150 Mbit/s andmete allalaadimis- ja 50 Mbit/s üleslaadimiskiirust, kuid keskmine reaalne allalaadimiskiirus normaalses levis on 20-60 megabitti ja üleslaadimiskiirus 10-30 megabitti sekundis.

 

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt