Autor: Ave Lepik • 3. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pilveteenuse kontor avab Eestis uksed

Euroopa juhtiv pilveandmetöötluse teenusepakkuja Cloudmore valis Hispaania, Iirimaa ja Poola kõrval veel ühe esinduskohana välja Eesti.

Cloudmore’i otsusele aitas kaasa Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) väärtuspakkumine Eesti eeliste kohta.

„Eesti võitis, sest riigi ettevõtluskultuur ühtib Cloudmore’i väärtustega ja väärtuspakkumine oli arusaadav, rääkimata sellest, et lend meie Stockholmi peakontorist kestab veidi alla tunni,” selgitas Cloudmore’i tegevjuht Michael Wicander ja lisas, et plaan on 2013. aastal Eestis jõudsalt kasvada.

„Eesti president Toomas Hendrik Ilves on Euroopa Komisjoni kutsel asumas juhtima Euroopa pilvandmetöötluse arendamise nõukoda, mistõttu tuleb Eestil selles vallas oma pädevust suurendada,” kommenteeris EASi juhatuse liige Martin Hirvoja.

Stockholmis asuva peakontoriga Cloudmore võimaldab ettevõtetel ja organisatsioonidel muuta üleminek pilveandmetöötlusele sujuvamaks. Cloudmore asutati 2004. aastal, ettevõte tuli turule 2007. aastal. Selles töötab 21 inimest ning ettevõte on esindatud Soomes, Rootsis, Norras, Suurbritannias ja Iirimaal. Cloudmore’i patenteeritud IT-haldusplatvormi koos klienditoe ja koolitusega kasutab üle 5000 organisatsiooni.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052