Kristi Malmberg • 10. detsember 2012
Jaga lugu:

Ettevõtlusinkubaatorite uus staatus pakub idufirmadele uusi võimalusi

Tallinna ettevõtlusinkubaatorid omandasid täieõigusliku Euroopa äri- ja innovatsioonikeskuste võrgustiku liikmestaatuse.

Euroopa äri- ja innovatsioonikeskuste võrgustik (EBN) loodi 1984. aastal Euroopa Komisjoni, Euroopa äriliidrite ning selleks hetkeks juba tegevust alustanud äri- ja innovatsioonikeskuste ühisel initsiatiivil. Tegemist on juhtiva valitsusvälise üle-Euroopalise suhtevõrgustikuga, mis ühendab enam kui 200 erinevat äri- ja innovatsioonikeskust, inkubaatoreid ja erinevaid ettevõtluskeskuseid. Katusorganisatsioon pakub abi ja tuge rahastamisvõimaluste leidmisel ning soodustab igati erinevate valdkondade äriedulugude jagamist.

Tallinna ettevõtlusinkubaatorite inkubatsioonijuht Mart Brauer on veendunud, et kuulumine EBNi liikmete sekka võimaldab ettevõtlusinkubaatoritel senisest veelgi tõhusamalt olla toeks iduettevõtete käivitamisel, täiustada inkubatsiooniteenuseid ning toetada inkubante ekspordiprotsessis. Suureks kasuteguriks on EBNi soft-landing platvorm, mille raames saavad Tallinna ettevõtlusinkubaatorite ekspordiambitsiooniga ettevõtted kasutada partnerinkubaatorite teenuseid sihtriikides

Lisaks on inkubantidele tagatud ligipääs välismaiste ekspertide ning mentorite teadmistele ning kogemustele.

EBNi liikmestaatus võimaldab taotleda ametlikku Euroopa Komisjoni akrediteeringut, mis annab 2013. aastal Tallinna ettevõtlusinkubaatorile  rahvusvaheliselt tunnustatud kvaliteedimärgistuse. See on omakorda kindel märk nii koostööpartneritele kui ka inkubantidele pakutavate teenuste usaldusväärsusest.

 

 

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt