Autor: Rainer Saad • 11. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiinlaste Huawei rajab keskuse Nokia tagaaeda

Hiina Huawei Technologies ütles eile, et plaanib avada nutitelefonide tarkvara arendamise keskuse Helsingisse, suurendades sellega Nokia jaoks konkurentsi viimase kodumaal.

Shenzheni päritolu firma, mis toodab telekomiseadmeid, nutitelefone ja tahvelarvuteid, tahab suurendada enda uurimistöödeks kaasatavate inimeste arvu Euroopas järgmise 3-5 aastaga 7000-lt 14000-ni. Huawei eesmärk on saada võtmefiguuriks ülemaailmses mobiilitööstuses, kirjutas Wall Street Journal.  

Soomest inseneride leidmine ei pruugi Huaweile raskusi tekitada, kuna Nokia on kasumisse jõudmise nimel vähendanud usinalt oma tööjõudu. Kui viis aastat tagasi oli Nokial Soomes 24 700 töötajat, siis nüüd 18 700. Hiljuti sulges Nokia ka ühe suurema uurimiskontori Helsingi kesklinnas.

Hiina firma on praeguseks palganud Soomes 20 inimest ning kavatseb järgmise viie aastaga palgata veel üle 100 töötaja. See ei ole küll suur arv, kuid keskuse rajamine näitab Huawei kiiret muutust telekomimaastikul, kuna uus keskus hakkab arendama Huawei enda nutitelefonide tarkvara telefonidele, mis kasutavad praegu Androidi operatsioonisüsteemi.

Huawei ütles, et investeerib viie aastaga Soome 70 miljonit eurot.

„Soomel on tugev telekomitööstuse ökosüsteem,” ütles Huawei Ida-Euroopa ja Skandinaavia tegevuse juht Kenneth Fredriksen. „Soomel on ka hinnatud haridussüsteem ja seda nii riigikoolides kui ka tehnilistes ülikoolides.”

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755