Autor: Ave Lepik • 27. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arestitud vara müük kolib e-oksjonile

Aasta algusest jõustuvad seadusemuudatused, mis lubavad kohtutäituritel arestitud vara müüa e-oksjonikeskkonnas. Seadus sõnastab elektroonilisele ostu-müügikeskkonnale esitatavad nõuded ja lihtsustab ostuhuvilise jaoks oksjonil osalemise korda.

Seaduse jõustumisel muudetakse vara müümiseks kasutatav oksjonikeskkond kohtutäiturile hõlpsamini kasutatavaks ning seal ostu sooritavale inimesele käepärasemaks. Muutub ka oksjoni läbiviimise kord, näiteks oksjoni pikkus aeg, kaua saab parimat pakkumist üle pakkuda. Ka tagatisraha ja ostuhinna tasumine saab selged raamid ning tähelepanu on pööratud ka esindaja kaudu oksjonil osalemise võimalustele. Kuna tegemist on e-lahendusega, siis on reguleeritud ka käitumine oksjoni jooksul tekkinud tehniliste tõrgete korral.

Lisaks toob eelnõu kaasa ka väiksemaid muutusi. Näiteks võimaluse ilma sissenõudja või võlgniku avalduseta müüa vallasasju, mille väärtus on alla 100 euro või korraldada nende müümine näiteks komisjonikaupluses.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755