Autor: Ave Lepik • 2. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna ühiskaardi andmekogu võib minna kustutamisele

Kui andmekaitse inspetsioon ei jää rahule Tallinna transpordiameti selgitustega ühistranspordi andmekogu kohta, võib inspektsioon nõuda andmekogu hävitamist.

Linna selgitusi ootab inspektsioon tuleva nädala alguseks.

Andmekaitse inspektsiooni nõunik Stiina Liivrand ütles ERRi uudisteportaalile, et kui lahendus ei selgu, on võimalik süsteemide ajutine sulgemine kuni andmekogu korrektse kooskõlastamiseni. "Aga peame võimalikuks nõuda ka kogutud andmete kustutamist," rääkis Liivrand. 

Andmekaitse inspektsioon jättis detsembris Tallinna transpordiameti ühiskaardi andmekogu kooskõlastamata ja võib teha ettekirjutuse isikustatud piletite kasutuse peatamiseks. Inspektsiooni hinnangul pole nad saanud piisavaid selgitusi, miks peab ühiskaardi andmekogu andmeid säilitama seitse aastat ja miks on nende andmete kasutajate ring nii lai.

Andmekogu hõlmab reisija nime, elukohta, isikukoodi, reisijale pileti ostnud inimese andmeid, sõidusoodustuse alust, liikumisteekond ning ka e-posti aadressi ja telefoninumbrit.

Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo on varem selgitanud, et kõik need andmed on vajalikud piletimüügi arvestuse pidamiseks, kui piletiostja soovib tagant järele piletiostude kohta infot saada.

Ituudised.ee toetajad:
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Turunduslahenduste osakondTel: 6670 105