Autor: Anu Jõgi • 3. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia oli Soomes suurim koondaja

Soome ametiühingute keskliidu SAK andmetel kasvas riigis koondatute arv mullu aasta varasemaga võrreldes 50 protsenti.

2012. aastal koondati Soomes üle 15 800 töötaja, aasta varem oli see number 10 600, teatas ametiühinguliit. Ametiühingutega peetud läbirääkimised puudutasid kaks korda suuremat arvu töötajaid kui aasta varem.

SAK on pidanud koondatud inimeste kohta arvet alates 2006. aastast. Mullusest rohkem on töötajaid koondatud Soomes vaid 2009. aastal, siis kaotati ligi 20 000 inimese töökoht.

Kõige suurem koondaja oli mullu Nokia, kellele järgnesid Nokia Siemens Networks, Tieto ja Finnair. Börsiettevõtete osa koondamistes oli 55 protsenti. Tegevusaladest koondas kõige rohkem tehnoloogiasektor, kellele järgnes metsatööstus.

SAK andmed põhinevad börsiteadetel ja muudest avalikest allikatest kättesaadaval infol.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052