Autor: Rainer Saad • 3. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordea soovitab Nokia aktsia tõusust kasumit võtta

Eile tõusis Nokia aktsia Helsingi börsil 6,7%, kuid Nordea analüütikute sõnul on praegu investoritel õige aeg aktsiast kasumeid võtta, kuna eeloleval rahvusvahelisel tarbeelektroonika messil (CES) ei ole erinevalt konkurentidest Soome telefonitootjal midagi uut esitleda.

Tugevate Hiina müügitulemuste tõttu on Nokia aktsia eelmisel kuul tõusnud 25%. Eelmise nädala laupäeval müüdi Lumia 920 Shanghais läbi ainult 20 minutiga. New Yorgi börsil tõusis eile Nokia aktsia 4%.

„Me tuletame investoritele meelde, et eeloleval CES kaubandusmessil ei ole Nokial midagi esitleda, kuid uusi tooteid tutvustavad Huawei, LG ning Sony,” kirjutas Nordea analüüsimeeskond enda kommentaaris. „Me soovitame võtta kasumeid enne CESi.”

Finantsanalüüsi kajastav veebileht Seeking Alpha teatas esmaspäeval, et edu Hiina turul võib Nokia muredele olla läbimurdemoment.

Kuid Nordea sõnul Nokiale ainult Hiina turust ei piisa.

„Hiina on juba suurim nutitelefonide turg maailmas, suurem kui Ameerikas ja Euroopas,” ütles Nordea tehnoloogiaanalüütik Sami Sarkamies. „Arvestades allahindlusi Ameerika Ühendriikides, näib seal olevat konkurents kõige tihedam. Mõnevõrra üllatuslikult on see ka Microsofti kodubaas.”

Rahvusvaheline tarbeelektroonika mess (CES) toimub sel aastal 8-11 jaanuar.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052