Autor: Ave Lepik • 7. jaanuar 2013

Rahvastikuregistrisse tehti mullu 42 miljonit päringut

Riigi infosüsteemid tegid eelmisel aastal rahvastikuregistrisse kokku 42,1 miljonit päringut Eesti riigi kodanike ja siin elavate välismaalaste andmete kohta.

„5-6 aastat tagasi käis hoogne e-riigi ehitamine, tehti väga palju uusi teenuseid nii kodanikele kui asutustele ja seetõttu oli toona ka päringute arvu kasv väga kiire," selgitas regionaalminister Siim Kiisler päringute mahu stabiliseerumist viimase 2-3 aasta jooksul. "Viimastel aastatel on pigem tegeletud olemasolevate teenuste kvaliteedi parandamisega ja uusi asju nii palju enam ei tehta.“

Suurimad rahvastikuregistrisse päringute tegijad olid möödunud aastal politsei- ja piirivalveamet, Eesti E-tervise Sihtasutus (e-tervis), notarid, kohtud, kohalikud omavalitsused ja maavalitsused ning nende asutuste hallatavad infosüsteemid.

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112