Autor: Indrek Kald • 9. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Politsei hoiatab võimaliku investeerimispettuse eest

Kuulutuseportaalides leviv üleskutse teenida veebilehel lisatulu.ee kirjeldatud skeemi järgi hõlpsasti raha võib politsei teatel kaasa tuua püramiidskeemiga analoogse investeerimisvõimaluse ohviks langemise.

Tegu on püramiidskeemiga analoogse investeerimissüsteemiga, mis paraku ei lõpe sugugi loodetava tuluga ning selles osalemine on inimese enda vastutusel, ütles politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Hedy Tammeleht Saarte Häälele.

"Politsei ei saa siin soovitada midagi muud kui kainet mõistust ja reaalsustaju, et iga lubatud rikkuse taga näha, mida see endast tegelikult kujutab," lisas ta.

Tarbijakaitseameti avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski tõdes, et lisatulu.ee veebilehel avaldatud info põhjal ei saa hinnata, kas tegemist on pettusega või mitte, kuid internetist võib leida vihjeid, et kõnealune skeem võib olla nn Ponzi skeem.

"Igal juhul peavad aga tarbijad arvestama investeerimisel võimalikke riske ja liitumine või lepingu sõlmimine peab olema tehtud selliselt, et kõikidest tingimustest ollakse teadlikud," soovitas Turetski.

Veebikeskkonna rahafoorum.ee andmeil on Ponzi skeem investeerimisprogramm, kus lubatakse korralikku tulu mingist majanduslikku tulu toovast tegevusest, kuid tegelikult makstakse eelmistele investoritele järgmiste investorite rahaga ja mingit muud majanduslikku tulu ei ole või on see märkimisväärselt lubatust väiksem. Lõpptulemusena saab raha otsa ja viimased investorid kaotavad.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474