Ken Rohelaan • 10. jaanuar 2013
Jaga lugu:

Uuringufirma: Windows ja Intel kaotavad turuosa

Uuringufirma Canalysi teatel jätkavad käesoleval aastal Microsofti Windowsi tarkvara ja Inteli protsessoreid kasutavad arvutid turuosa kaotamist tahvelarvutitele ja nutitelefonidele, vahendas Bloomberg.

Windowsi ja Inteliga töötavad arvutid peaksid Canalysi teatel saavutama 65%-lise turuosa, mis on mullusega võrreldes 7% väiksem. Microsofti lipulaeva uus versioon Windows 8 pole suutnud personaalarvutite müüki suurendada, sest Canalyse teatel ei pidanud paljud tarbijad uue operatsioonisüsteemi õppimist vajalikuks. Aastaks 2016 peaks iPadi taoliste tahvelarvutite ja Androidi tarkvaraga töötavate puutetundlike seadmete turuosa tõusma 59%-ni.

Canalysi analüütiku Pin-Chen Tangi aruande põhjal peaks tahvelarvutitest ja aina enam ka nutitelefonidest piisama, et tarbijad saaksid rahuldada igapäevased arvutiga seotud tegevused nagu interneti kasutamine ja e-kirjade saatmine.

Väärtpaberibörsil Nasdaq kohaliku aja järgi kell 12:02 (Eestis kell 19:02) langes Microsofti aktsia 1,06%. Aastaga on ettevõtte aktsiahind langenud 5,06%.

Intel tõusis samal ajal 0,93%, kuid aastaga on firma aktsiahind kukkunud 15,44%.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt