Autor: Ken Rohelaan • 10. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuringufirma: Windows ja Intel kaotavad turuosa

Uuringufirma Canalysi teatel jätkavad käesoleval aastal Microsofti Windowsi tarkvara ja Inteli protsessoreid kasutavad arvutid turuosa kaotamist tahvelarvutitele ja nutitelefonidele, vahendas Bloomberg.

Windowsi ja Inteliga töötavad arvutid peaksid Canalysi teatel saavutama 65%-lise turuosa, mis on mullusega võrreldes 7% väiksem. Microsofti lipulaeva uus versioon Windows 8 pole suutnud personaalarvutite müüki suurendada, sest Canalyse teatel ei pidanud paljud tarbijad uue operatsioonisüsteemi õppimist vajalikuks. Aastaks 2016 peaks iPadi taoliste tahvelarvutite ja Androidi tarkvaraga töötavate puutetundlike seadmete turuosa tõusma 59%-ni.

Canalysi analüütiku Pin-Chen Tangi aruande põhjal peaks tahvelarvutitest ja aina enam ka nutitelefonidest piisama, et tarbijad saaksid rahuldada igapäevased arvutiga seotud tegevused nagu interneti kasutamine ja e-kirjade saatmine.

Väärtpaberibörsil Nasdaq kohaliku aja järgi kell 12:02 (Eestis kell 19:02) langes Microsofti aktsia 1,06%. Aastaga on ettevõtte aktsiahind langenud 5,06%.

Intel tõusis samal ajal 0,93%, kuid aastaga on firma aktsiahind kukkunud 15,44%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052