Autor: Ken Rohelaan • 13. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IBM-lt rekordiline number uusi patente

IBM registreeris USA-s 20ndat aastat järjest kõige enam patente, millele aitasid kaasa ettevõtte töötajad teistes riikides, vahendas Bloomberg.

Uuringufirma IFI Claims Patent Servicesi teatel püstitas IBM 2012. aastal ettevõtte rekordi 6478 patendiga. Suuruselt teise arvu patente registreeris Samsung Electronics ja kolmas oli Canon. TOP 50 hulka kuulus esimest korda ka Google (21. koht), kellel oli 15 patenti rohkem kui Apple'il (22.).

IBM-i teatel lõid leiutajad umbes 30% firma patentidest mujal kui Ühendriikides, aastal 2010 oli vastav näitaja 22%. IBM-i patentide peanõuniku Manny Schecteri sõnul jätkab ettevõte väljaspoolt USA-d tulevate patentide kasvatamist, kui Brasiilias ja Keenias tahetakse püstitada uusi laboreid. Eelmisel aastal valminud patentidesse panustasid 8000 leiutajat USA 46-s osariigis ja 35-s muu maailma riigis.

New Yorgi aktsiaturul kohaliku aja järgi kell 11:43 (Eestis kell 18:43) tõusis IBM-i aktsia 1,02%. Aastaga on ettevõtte aktsiahind tõusnud 6,80%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052